Echt Vers


Lekker'nei, ideaal voor bakken, pocheren en gebruik in luchtige recepten.
Koop nu en probeer ze uit!


Extra Vers

Lekker’nei mag zich ‘extra vers’ noemen. Dat mag niet zó maar. Alleen eieren die niet ouder zijn dan negen dagen mogen de titel ‘extra vers’ van de EU dragen. Op de verpakking ziet u meteen hoe vers het eitje is. Daar staat namelijk de datum waarop de kip het ei gelegd heeft. Dus niet alleen de houdbaarheidsdatum, 28 dagen later. Deze versheid kan Lekker’nei garanderen omdat de eieren direct na het leggen worden ingepakt en vervoerd naar de winkels. De gangbare keten doet hier 8 tot 10 dagen over. Vanwege deze versheid is Lekkker’nei ideaal voor bakken, pocheren en gebruik in luchtige recepten, Koop nu en probeer ze uit!

Vers ei-test

Als u een ei bakt, kunt u in één oogopslag zien of het vers is. Een vers ei heeft namelijk een bolle dooier waaromheen stevig eiwit zit. Bij een oud ei is de dooier platter en vloeit het eiwit waterig uit. Da’s dus geen fraai spiegeleitje meer.

Ook bij een rauw ei kunt u testen of het vers is. Giet een liter water in een kan en doe er veertig gram zout bij. Leg het ei in het water: een vers ei zakt languit naar de bodem. Een ei van drie weken oud gaat op de punt staan en een ei van ongeveer zes weken oud gaat ‘hangen’.

Een ei dat blijft drijven, kunt u beter niet meer eten. Als een ei ouder wordt, verliest het namelijk vocht. Dit vocht wordt vervangen door lucht, waardoor het ei gaat drijven.

Tip voor het Pellen

Wilt u een mooi gepeld eitje? Neem dan een ei van 5-6 dagen oud, niet jonger. Prik een gaatje aan de ronde kant van het ei (=luchtkamer). Als u het ei na het koken flink afkoelt onder ijskoud stromend water, kunt u de schaal er heel mooi afhalen.