Erkend Streekproduct


Over Erkend Streekproduct

De stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) is een onafhankelijke keurmerkorganisatie die zich inzet voor ondersteuning van regionale initiatieven op het gebied van streekeigen productie. SPN is in 1999 opgericht op initiatief van zes regionale streekproducten organisaties. Ze beheert het landelijk keurmerk voor streekeigen producten. Producenten van duurzaam geproduceerde streekproducten kunnen zich door het gebruik van het keurmerk ‘erkend streekproduct’ in de markt onderscheiden en hiermee hun marktpositie versterken.

SPN over Lekker’nei

''Lekker'nei voert een actief beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen door onder andere het betrekken van zoveel mogelijk grondstoffen uit de streek, extra maatregelen op het gebied van dierenwelzijn, toegankelijkheid van het bedrijf voor consumenten, de ontwikkeling van toeristisch-educatieve fietsroutes langs graanvelden in de streek, het opwekken van energie door zonnepanelen (ca. 60% van het eigen gebruik) en het drogen van de mest met gebruikmaking van warme stallucht.''

Onze Scharrelkippen krijgen streekproducten.

Lekker’nei onderscheidt zich niet alleen door z’n versheid, maar ook door z’n samenstelling. De scharrelkippen van Harrie Beekmans en Jan van Baast krijgen namelijk lekkere streekproducten te eten en dat proeft u terug in het ei.

Gecertificeerd door Kempengoed

Lekker’nei is gecertificeerd door Kempengoed. De belangrijkste voorwaarde hierbij is het voldoende gebruik van grondstoffen uit de Kempen. Voor meer informatie over Erkend Kempengoed zie www. Kempengoed.nl

Zelfgemaakt kippenvoer

Om de kippen de smaakvolste eieren te laten leggen, verdienen ze het beste voer. Om het juiste voer te kunnen geven, maken Harrie Beekmans en Jan van Baast het kippenvoer zelf. Met een eigen graanopslag en voerkeuken op hun boerderij weten zij telkens het voer perfect samen te stellen, zodat Lekker’nei dezelfde lekkere smaak heeft.

Granen, maïs en meer

Gerst, tarwe, gemalen maïs (ccm) en niet te vergeten het oeroude en supergezonde spelt, typisch voor de Kempen. Lekker’nei heeft tientallen hectares graan per jaar nodig. Goede samenwerking met akkerbouwers en veetelers is daarom belangrijk, vooral omdat de opbrengst op de schrale Kempische zandgronden vrij laag is. Behalve granen en maïs hebben de hennen vitaminen, mineralen, calciumcarbonaat (voor de eischaal), eiwitten uit soja en luzerne nodig. De calciumcarbonaat is afkomstig van eierschaal van een ei-verwerkende fabriek uit de (Belgische) Kempen.